resim yükleme hatası

osCommerce için ücretsiz temalar, düğmeler, butonlar ve mağazanızda kullanabilceğiniz grafik çalışmalar.

Re: resim yükleme hatası

İleti esece » 20 Oca 2010, 14:54

Aynı sorun bende de var arkadaşlar. Nasıl çözebiliriz çok acil..
esece
Fresh Boarder
Fresh Boarder

İleti NEFRiT » 20 Oca 2010, 19:54

Demek çok acil :)
Ama önce sorunun nedir bir anlatsan ? Sonrada bu işlem sırasında bir hata alıyormusun almıyormusun ? Sitenin adresi nedir ne değildir bi söylesen, çok hoş olacak cidden.
Kullanıcı avatarı
NEFRiT
Platinum Boarder
Platinum Boarder

İleti Revahak » 08 Şub 2010, 12:19

aynı sorunu ben de 1 yıldır yaşıyorum. Çözümünü kendimce buldum.
phpMyAdmin'e giriyorum.
products_description dan ürün kodunun hangi ürün olduğuna bakıyorum
products'ten de ürün kodunu bulup düzenle deyip ftp de resmi yüklediğim dizini seçiyorum.

Bu soruyu yerli yabanco bütün sitelerde araştırdım çözüm bulamadım. Bu çözümü de kendim buldum.
images klasörüne bütün izinleri versemde resimler sitede gözükmüyor. ftp'ye yükleniyor ama sitede gözükmüyor. Çünkü phpMyadmin'de products'e products_image NULL olarak gözüküyor. Normalde ürünü ekleyince oraya dizinini yazması lazım ama aktarmıyor.
Kullanıcı avatarı
Revahak
Expert Boarder
Expert Boarder

İleti NEFRiT » 08 Şub 2010, 12:49

"Bu soruyu yerli yabanco bütün sitelerde araştırdım çözüm bulamadım" Konusu nun gidişhatı yanlış o şekilde çözüm bulunamaz, siz bir php cinin önüne hata kodu koymadan adam sizin derdinize derman olamaz.

Gelelim konuya; ACaba bu kullanılan serverların MYSQL Versiyonundan kaynaklanabilirmi diye düşünüyorum ama emin değilim. Zaten resim FTP ye yükleniyor ise demek ki chmod izinlerinde herhangi bir sorun yok ama veri, veri tabanına insert edilemiyor, garip olan kısım bu zaten. ama belki bu sorunun tam olarak neyden ötürü kaynaklandığını bulabiliriz.

Bunun için söyleyeceğim şeyşeri harfi harfine yapmanız, soracağım sorularada tam cevap verilmesi lazım. Öncelikle

catalog/admin/includes/aplication_top.php dosyaının içine girin ve şu satırı bulun:

Kod: Tümünü seç
// Set the level of error reporting
  error_reporting(E_ALL & ~E_NOTICE);

şununla değiştirin:
// Set the level of error reporting
error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE);

kaydedin dosyayı, şimdi ise admin panele yeniden girip bir ürün ekleyin sitenize ve ürünü eklerken ürüne resim eklemeyide unutmayın.

Bu eklenen kod sayesinde sayfada bir hata oluşuyor ise eğer ARKA PLANDA, (bu arka plandaki PHP kod hatasını bize gösterecek, sonuç olarak resim yüklüyorum resim yüklenmiyor olayı benim için anlamsız bir ifade, hata kodu olmadan görmeden sorunlarınızı da çözmem mümkün değil) bu hatayı görebileceğiz. Ürün eklerken hata kodu çıkarsa direk buraya tüm hata kodunu yazın.

Ama ürün ekledim ürün eklerken ürüne resimde ekledim hem resim eklenmedi hemde herhangi bir hata kodu çıkmadı derseniz bununda kolayı var, hostunuzu değiştirin, büyük ihtimal bir mysql yada php versiyonu ile script uyumsuzluğu sorunu yaşıyorsunuz.
Kullanıcı avatarı
NEFRiT
Platinum Boarder
Platinum Boarder

İleti Revahak » 11 Şub 2010, 13:36

Failed to create directory /www/_eski/beyaz/musteri/C_hepsimalatyada/images/products/.
This: /www/_eski/beyaz/musteri/C_hepsimalatyada/images/products/ directory is not writable. Attempting to correct...
Directory permissions on /www/_eski/beyaz/musteri/C_hepsimalatyada/images/products/ was set successfully.
Failed to create directory /www/_eski/beyaz/musteri/C_hepsimalatyada/images/products/buzdolaplar/.
This: /www/_eski/beyaz/musteri/C_hepsimalatyada/images/products/buzdolaplar/ directory is not writable. Attempting to correct...
Directory permissions on /www/_eski/beyaz/musteri/C_hepsimalatyada/images/products/buzdolaplar/ was set successfully.
Failed to create directory /www/_eski/beyaz/musteri/C_hepsimalatyada/images/products/buzdolaplar/nofrost/.

Bu sorunlar çıktı. images içinde products diye bir klasör yok. Ama images içinde Buzdolaplari var.
Kullanıcı avatarı
Revahak
Expert Boarder
Expert Boarder

İleti NEFRiT » 11 Şub 2010, 13:40

HATA 1: Failed to create directory /www/_eski/beyaz/musteri/C_hepsimalatyada/images/products/.

images/ içine products/ oluşturulamadı

ÇÖZÜM: images/ klasoru içinde products klasoru oluştur

HATA 2 This: /www/_eski/beyaz/musteri/C_hepsimalatyada/images/products/ directory is not writable

products/ yazılabilir değil

ÇÖZÜM: products/ klasoru chmod 777 yap

HATA 3 Failed to create directory /www/_eski/beyaz/musteri/C_hepsimalatyada/images/products/buzdolaplar/.

products/ içine buzdolaplar/ oluşturlamadı.

Çözüm products/ klasoru içine buzdolaplar/ kalsoru aç
Kullanıcı avatarı
NEFRiT
Platinum Boarder
Platinum Boarder

İleti Revahak » 11 Şub 2010, 13:48

Üstte bir uyarı daha verdi buzdolaplar içinde nofrost yok diye oluşturdum. alt klasörlerin hepsinin yazma iznini 777 yaptım.
Ürünü yükledim. Resim ftp ye yüklenmedi ve sitede de gözükmüyor.
Kullanıcı avatarı
Revahak
Expert Boarder
Expert Boarder

İleti NEFRiT » 11 Şub 2010, 13:57

Anladım birde pahtlarına bakalım şu kodları, deneme.php isimli bir php dosyaı oluşturup içine ekle, sonrada o sayfanın adresini buraya yaz.

<?php
' _*

?>

(sayfa hata verecek ve hatayı görmem gerekli)
Kullanıcı avatarı
NEFRiT
Platinum Boarder
Platinum Boarder

İleti Revahak » 11 Şub 2010, 14:03

deneme.php 'yi nereye ekliyim images klasörünün içine mi?
www.hepsimalatyada.com

Nasıl oldu bilmiyorum ama benim katalogdan oluşturduğum kategorileri ftp de klasör oluşturmam gerekiyor.
mesela
Buzdolapları>No-Frost
Buzdolapları>No-Frost Kombi
şeklinde kategoriler var.

bende ftp'den products klasörü içinde
buzdolaplar/nofrost
buzdolaplar/nofrost-kombi
oluşturdum.
Ama kendi oluşturmadı ben oluşturdum.
Kullanıcı avatarı
Revahak
Expert Boarder
Expert Boarder

İleti NEFRiT » 11 Şub 2010, 14:08

anladım unları olulturmaya rağmen hala resim yüklemiyor değilm i ?

deneme.php 'yi ftp nin direk WWW yada public_html klasoru içine at, attıktan sonrada buraya adresi yaz.
Kullanıcı avatarı
NEFRiT
Platinum Boarder
Platinum Boarder

ÖncekiSonraki

osCommerce Tema, Grafik ve Düğme

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir