Oscommerce 3.0a5 yayınlandı

osCommerce Türkçe dosyaları ve Oscommerce Türkçe çevirisi desteği !
Kullanıcı avatarı
Gold Boarder
Gold Boarder
İletiTarih: 25 Nis 2010, 16:53
Sayın Admin ve Sayın Nefrit Bey dikkatine:
Merhabalar.. Oscommerce 3.0a5 kurdum ve gördüğüm kadarı ile harika birşey. Dil dosyalarında İngilizce, Almanca ve isponyalca var.Ancak diğer dil dosyaları henüz oluşmadığından sildim. Öyle sanıyorum el birliği ile türkçe dil dosyalarını düzenleyebiliriz. Bu hususta ben gönüllüyüm. Üstüme düşen varsa yapmaya hazırım.Selamlar
Kullanıcı avatarı
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletiTarih: 25 Nis 2010, 21:47
Merhaba,
Sizi yeniden aramızda görmek hoş oldu. Çeviri yapılacak dosyalar ingilizce olarak belirttiğiniz sürümde yer alıyor. Bu sürümde xml formatında dil dosyaları hazırlandı. Dosyaların çevirisinin nasıl yapılacağını aşağıda örnek bir dosya üzerinde anlatacağım. Paket içerisinde aşağıdakiler yer almaktadır.
includes/languages/en_US (ana dil klasörü)
includes/languages/en_US.xml (ana dil dosyası)

Türkçe için yukarıdaki dosyaların bir kopyasını oluşturup aşağıdaki gibi kaydediyoruz.
includes/languages/tr_TR (ana dil klasörü)
includes/languages/tr_TR.xml (ana dil dosyası)

includes/languages/en_US.xml dosyasını açtığımızda aşağıdaki gibi tanımlamalar yer almakta.
Kod: Tümünü seç
<definition>
      <key>my_account</key>
      <value><![CDATA[My Account]]></value>
      <group>general</group>
</definition>

Şimdi aşağıdaki dosyayı açıp, yukarıdaki satırları aşağıdaki gibi değiştiriyoruz.
includes/languages/tr_TR.xml
Kod: Tümünü seç
<definition>
      <key>my_account</key>
      <value><![CDATA[Hesabım]]></value>
      <group>general</group>
</definition>

Yukarıda gördüğünüz gibi [CDATA[My Account]] kısmını [CDATA[Hesabım]] olarak değiştirdik.

Şimdi çeviri işi hep beraber yapmak için görev dağılımı yapmamız gerekiyor. Önümüzdeki bir hafta içinde çeviriye katılmak isteyen arkadaşlar bu konuya cevap yazarlarsa, önümüzdeki haftadan itibaren bir haftada çeviriyi tamamlayabiliriz.

Kolay gelsin.

Fresh Boarder
Fresh Boarder
İletiTarih: 26 Nis 2010, 09:21
Herkese selam, grubunuza yenI katıldım çevIrİ konusunda bende yardımcı olmak ısterım. Sayın admIn cevırecegIm dostatı yollarsa hemen baslarım. Saygılar. Murat Kolukırık

Fresh Boarder
Fresh Boarder
İletiTarih: 17 May 2010, 14:22
Bu konuda bende destek olabilirim...
Kullanıcı avatarı
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletiTarih: 17 May 2010, 18:34
Destek olabilcek üyeler site admin ile özel mesajlaşın. size geri dönüş yapacaktır hevesli iseniz.
Kullanıcı avatarı
Fresh Boarder
Fresh Boarder
İletiTarih: 18 May 2010, 00:36
Çeviri yapanlar bilir pekte heveslenecek bir iş değil sanırım arkadaşlar yardımcı olmak istiyor. Buda bu sitenin ne kadar kaliteli olduğunu gösteriyor zaten ne mutlu bilipte paylaşana emeği geçen herkeze teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Fresh Boarder
Fresh Boarder
İletiTarih: 18 May 2010, 00:39
Bu arada NEFRİT süpersin yazılarını takip ediyorum önce deneyip sonra öneriyorsun galiba hep işe yarıyor birde admini unutmayalım tabi tekrar teşekkürler.

Fresh Boarder
Fresh Boarder
İletiTarih: 30 Ağu 2010, 18:42
osCommerve 3.0 çevirme çalışmaları sürüyor mu? Benimle de iletişime geçebilirsiniz faruk@livebilisim.org

osCommerce Türkçe Dil Desteği

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir