Kurulumdan sonra hata mesajı

osCommerce kurulumu ile ilgili konularda burdan yardım alabilirsiniz

Fresh Boarder
Fresh Boarder
İletiTarih: 02 Eyl 2010, 17:37
kurulumu başarılı bir şekilde gerçekleştirdim fakat ürünü sepete ekleyi tıkladıktan sonra aşağıdaki hatayı veriyor.

Deprecated: Function ereg() is deprecated in /home/formherb/public_html/includes/functions/general.php on line 1094

Deprecated: Function ereg() is deprecated in /home/formherb/public_html/includes/functions/general.php on line 1094

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/formherb/public_html/includes/functions/general.php:1094) in /home/formherb/public_html/includes/functions/general.php on line 33

ve kontrol paneline girdikten sonra aşağıdaki hatayı veriyor.

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/formherb/public_html/admin/includes/classes/language.php on line 87

Fresh Boarder
Fresh Boarder
İletiTarih: 15 Eyl 2010, 17:24
public_html/includes/functions/general.php CHMOD ayarlarını değiştirmen gerekiyor sanırım. Video'da 664 yapın deniliyordu.

Benimde includes klasöründen configuration'da sanırım o uyarı yazısını veriyodu ben de chmod ayarını 664 yaptım ama düzelmedi :S Neden acaba?
+ Tema değiştirirken şöyle bir sorunla karşılaştım ben bilen var mı acaba?
FATAL ERROR: register_globals is disabled in php.ini, please enable it!

+ Türkçe Tema bulabilir miyiz?

Fresh Boarder
Fresh Boarder
İletiTarih: 21 Eyl 2010, 17:11
Kod: Tümünü seç
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/formherb/public_html/includes/functions/general.php:1094) in /home/formherb/public_html/includes/functions/general.php on line 33

Bu uyarı mesajını nasıl düzeltebiliriz yaa hiç kimse yardımcı olmayacak mı?
Video'da çok güzel anlatılmış yapıyoruz fakat yenile yaptığımızda hala düzelmiyor o hata...

CHMOD ayarlarını dediğiniz gibi yapıyoruz, daha ne yapmamız gerekiyor acaba? Lütfen yardım...
Kullanıcı avatarı
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletiTarih: 21 Eyl 2010, 18:55
Bu hata mesajı, public_html/includes/configure.php dosyaısnda yaptığınız düzenleme sonrasında ortaya çıkmıştır. Bu dosyada yaptığınız düzenlemeleri gözden geçirin. Eğer osrunu çzöemezseniz içeriğini gönderin sorunu düzeltmenize yardımcı olayım.

Kolay gelsin.

Fresh Boarder
Fresh Boarder
İletiTarih: 21 Eyl 2010, 21:46
Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ediyorum...
Yok public_html/includes/configure.php dosyasında hiç bir düzenleme yapmadım. Orjinal attıktan sonra kurulumunu tamamlıyorum ve direk install dizinini silin uyarısını ve bu uyarı mesajını veriyor. install dosyasını siliyorum yeniliyorum geçiyor. bu uyarı mesajı duruyor. Videoda CHMOD ayarlarını değiştirin denmiş denedim ama hala düzelmedi...

Dediğiniz gibi configure php dosyasını açtım size kopyalayım bi hata var ise düzeltirseniz çok sevinirim.

Kod: Tümünü seç
<?php
/*
  $Id: configure.php 1739 2007-12-20 00:52:16Z hpdl $

osCommerce, Open Source E-Commerce Solutions
  http://www.oscommerce.com

Copyright (c) 2003 osCommerce

Released under the GNU General Public License
*/

// Define the webserver and path parameters
// * DIR_FS_* = Filesystem directories (local/physical)
// * DIR_WS_* = Webserver directories (virtual/URL)
  define('HTTP_SERVER', ''); // eg, http://localhost - should not be empty for productive servers
  define('HTTPS_SERVER', ''); // eg, https://localhost - should not be empty for productive servers
  define('ENABLE_SSL', false); // secure webserver for checkout procedure?
  define('HTTP_COOKIE_DOMAIN', '');
  define('HTTPS_COOKIE_DOMAIN', '');
  define('HTTP_COOKIE_PATH', '');
  define('HTTPS_COOKIE_PATH', '');
  define('DIR_WS_HTTP_CATALOG', '');
  define('DIR_WS_HTTPS_CATALOG', '');
  define('DIR_WS_IMAGES', 'images/');
  define('DIR_WS_ICONS', DIR_WS_IMAGES . 'icons/');
  define('DIR_WS_INCLUDES', 'includes/');
  define('DIR_WS_BOXES', DIR_WS_INCLUDES . 'boxes/');
  define('DIR_WS_FUNCTIONS', DIR_WS_INCLUDES . 'functions/');
  define('DIR_WS_CLASSES', DIR_WS_INCLUDES . 'classes/');
  define('DIR_WS_MODULES', DIR_WS_INCLUDES . 'modules/');
  define('DIR_WS_LANGUAGES', DIR_WS_INCLUDES . 'languages/');

define('DIR_WS_DOWNLOAD_PUBLIC', 'pub/');
  define('DIR_FS_CATALOG', dirname($HTTP_SERVER_VARS['SCRIPT_FILENAME']) . '/');
  define('DIR_FS_DOWNLOAD', DIR_FS_CATALOG . 'download/');
  define('DIR_FS_DOWNLOAD_PUBLIC', DIR_FS_CATALOG . 'pub/');

// define our database connection
  define('DB_SERVER', ''); // eg, localhost - should not be empty for productive servers
  define('DB_SERVER_USERNAME', '');
  define('DB_SERVER_PASSWORD', '');
  define('DB_DATABASE', 'osCommerce');
  define('USE_PCONNECT', 'false'); // use persistent connections?
  define('STORE_SESSIONS', ''); // leave empty '' for default handler or set to 'mysql'
?>

ilginiz için teşekkürler. sağolun...
Kullanıcı avatarı
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletiTarih: 22 Eyl 2010, 14:14
Merhaba;

Kurulum sonrasında oluşturulan configure.php dosyasını görmem gerekiyor. Bu dosyada bulunan boş bir satır bu hataya sebep olabilir. Mümkünse dosyayı e-posta adresime gönderin.

Fresh Boarder
Fresh Boarder
İletiTarih: 22 Eyl 2010, 14:43
Şuan kullandığım configure dosyaları bunlar includes/configure ve admin/includes/configure.php... 2sinide gönderiyorum size ilginiz için teşekkürler...
Mail adresinizi bilmediğim için mesajıma dosya olarak ekliyorum... Mail adresinizi yazarsanız göndereyim...

includes.rar
catalog/includes/configure.php
(852 bayt) 105 defa indirildi

admin-includes.rar
catolog/admin/includes/configure.php
(861 bayt) 105 defa indirildi

Alternatif: http://uploaded.to/file/5rvp7x (catalog/includes/configure.php)
Alternatif: http://uploaded.to/file/bd8dsd (catolog/admin/includes/configure.php)

Fresh Boarder
Fresh Boarder
İletiTarih: 22 Eyl 2010, 17:05
Adminim unuttun bizi :)
Kullanıcı avatarı
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletiTarih: 22 Eyl 2010, 23:53
Merhaba;

Kurulum esnasında ayar dosyalarına, kod tarafından düzenleme yapılması gerekiyor. Sizin gönderdiğiniz dosya içeriği ise kurulum ayarlarını içermiyor. Kuruluma başlamadna önce bu iki dosyanın haklarını 777 yaparsanız ayarlar otomatik yapılacaktır.

Kolay gelsin.

Fresh Boarder
Fresh Boarder
İletiTarih: 16 Ekm 2010, 16:20
aynı sorun bende de var...sorun nasıl çözüldü ? arkadaslar tekrar mı kurulum yapmak gerekiyor
Sonraki

osCommerce Kurulumu

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Exabot [Bot] ve 1 misafir