osCommerce Flash Carousel 3.2 Kurulumu (Fatih)

Oscommerce Resim Eklentileri

Re: osCommerce Flash Carousel 3.2 Kurulumu (Fatih)

İleti viper302 » 26 Oca 2010, 14:55

kampanya klasörüne hiç dokunmadım kampanya.XML dosyasınıda sildim ama olmadı anlamadım gitti neyse teşekkür ederim yardımın için artık idare edicem böyle çalışmalarında başarılar kolay gelsin.
viper302
Junior Boarder
Junior Boarder

İleti admin » 26 Oca 2010, 17:35

Merhaba,

kampanya dizinin izin hakkını 777 olarak değiştirin. Daha sonra kampanya dizini içindeki kampanya.xml dosyasını silin. Artık kod yeni kampanya.xml dosyasını oluşturacaktır.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
admin
Mesaj Panosu Yöneticisi

İleti musemiz » 06 Şub 2010, 03:00

Arkadaşlar bende Kurdum fakat admin panelinde
"Flash Carousel ?r?n G?stericisini G?ster"

gibi Türkçe Karakter sorunu var. Ayhrıca Ana sayfada flasf içerisinde ürünlerin üzerine gelincede TR karakterler yok. Örneğin. "Büyük" yrine "Byk" çıkıyor.
Bu Türkçekarakter sorununu nasıl gidereceğim.

Bu arada SQL yi içeriaktar deyince Sorun veriyor
SQL sorgusu:

INSERT INTO configuration_group( configuration_group_id, configuration_group_title, configuration_group_description, sort_order, visible )
VALUES (
'7755', 'Flash Carousel', 'Flash Carousel Ürün Göstericisini Göster', '339', '1'
);

MySQL çıktısı: Belgeler
#1062 - Duplicate entry '7755' for key 1

--------------------------

Son olarak Site ana sayfasında En üstteki site logosu ortalanmış olarak çıkar oldu bu eklentiden sonra. diğer sayfalara girince sorun yok.Sadece index de böyle
musemiz
Fresh Boarder
Fresh Boarder

İleti bakteri_16 » 06 Şub 2010, 23:14

www.aisteknik.com/index.php sitede türkçe karakterler soru işareti olar çıkıyor ?
bakteri_16
Fresh Boarder
Fresh Boarder

İleti admin » 07 Şub 2010, 09:26

musemiz yazdı:Arkadaşlar bende Kurdum fakat admin panelinde
"Flash Carousel ?r?n G?stericisini G?ster"

gibi Türkçe Karakter sorunu var. Ayhrıca Ana sayfada flasf içerisinde ürünlerin üzerine gelincede TR karakterler yok. Örneğin. "Büyük" yrine "Byk" çıkıyor.
Bu Türkçekarakter sorununu nasıl gidereceğim.

Bu arada SQL yi içeriaktar deyince Sorun veriyor
SQL sorgusu:

INSERT INTO configuration_group( configuration_group_id, configuration_group_title, configuration_group_description, sort_order, visible )
VALUES (
'7755', 'Flash Carousel', 'Flash Carousel Ürün Göstericisini Göster', '339', '1'
);

MySQL çıktısı: Belgeler
#1062 - Duplicate entry '7755' for key 1

--------------------------

Son olarak Site ana sayfasında En üstteki site logosu ortalanmış olarak çıkar oldu bu eklentiden sonra. diğer sayfalara girince sorun yok.Sadece index de böyle

Merhaba,

phpMyAdmin paneline gidin. configuration_group tablonuzdan Flash Carousel adlı alanı seçin ve silin. Daha sonra phpMyadmin panelinden flash carousel sql dosyası seçip çalıştırma alanına gidin. Burda sql sorgusunun yüklü olduğu dosyayı seçin. yine aynı sayfada hemen altta bulunan karakter seti alanını latin1 olarak seçmeyi unutmayın. Herhangi bir olumsuz durum için sql yedeğinizi almayı ihmal etmeyini.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
admin
Mesaj Panosu Yöneticisi

İleti admin » 07 Şub 2010, 09:29

bakteri_16 yazdı:http://www.aisteknik.com/index.php sitede türkçe karakterler soru işareti olar çıkıyor ?

Merhaba,

Dil dosyalarını düzenlemekte kullandığınız editörde karakter seti olarak utf-8 kullanmış olabilirsiniz. osCommerce 2.2 sürümü utf-8 desteklemiyor. O nedenle dosyaları düzenlerken windows-1254 karakter seti kullanmalısınız. Düzenlemiş olduğunuz dosyaları utf-8 editörü ile tekrar açın ve içeriklerini yeni bir notepad dosyası açarak içine kopyalayın ve dosyayı windows-1254 karakter seti ile kaydedin.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
admin
Mesaj Panosu Yöneticisi

İleti bakteri_16 » 07 Şub 2010, 13:27

admin yazdı:
bakteri_16 yazdı:http://www.aisteknik.com/index.php sitede türkçe karakterler soru işareti olar çıkıyor ?

Merhaba,

Dil dosyalarını düzenlemekte kullandığınız editörde karakter seti olarak utf-8 kullanmış olabilirsiniz. osCommerce 2.2 sürümü utf-8 desteklemiyor. O nedenle dosyaları düzenlerken windows-1254 karakter seti kullanmalısınız. Düzenlemiş olduğunuz dosyaları utf-8 editörü ile tekrar açın ve içeriklerini yeni bir notepad dosyası açarak içine kopyalayın ve dosyayı windows-1254 karakter seti ile kaydedin.

Kolay gelsin.

Bilgi için teşekkürler ancak hiç bir dosyayla oynamadım Admin panelim de dahi türkçe karakter sorunu yaşıyorum
bakteri_16
Fresh Boarder
Fresh Boarder

İleti bakteri_16 » 08 Şub 2010, 02:59

bakteri_16 yazdı:
admin yazdı:

Merhaba,

Kolay gelsin.

Bilgi için teşekkürler ancak hiç bir dosyayla oynamadım Admin panelim de dahi türkçe karakter sorunu yaşıyorum

Sorunu buldum ama çözümü size soruyorum ? Sıfrdan magza kurmayı denedim ancak kurulum ekranında dahi türkçe karakter sorunu yaşadım yani anlayacagınız sorun dosyalarda değil bnm phpMyadmin de Sunucu: Localhost via UNIX socket

Sunucu sürümü: 5.0.45
Protokol sürümü: 10
Kullanıcı: aistkcom@localhost
MySQL karakter grubu: UTF-8 Unicode (utf8)

bunu duzeltemem gerekiyor sanırım ama yapamadım
bakteri_16
Fresh Boarder
Fresh Boarder

İleti serkanseymen » 14 Şub 2010, 16:12

ben yeni kurdum 15. adımda kampanya dizini izinleri düzenleniyor ama bende o dizin oluşmadı ?
serkanseymen
Fresh Boarder
Fresh Boarder

İleti admin » 14 Şub 2010, 17:28

Merhaba,

Paket içerisinde kampanya dizini olmalıydı. O dizini mağaza dizini içerisine yükleyip, izinlerini 777 yapmalısınız.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
admin
Mesaj Panosu Yöneticisi

ÖncekiSonraki

Resim Eklentileri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir