osCommerce Flash Carousel 3.2 Kurulumu (Fatih)

Oscommerce Resim Eklentileri

osCommerce Flash Carousel 3.2 Kurulumu (Fatih)

İleti admin » 04 Tem 2009, 10:51

Merhaba,

osCommerce Flash Carousel 3.2 daha önceki sürümlerde bildirilen hataların giderilmiş halidir.

osCommerce Flash Carousel 3.2 ile gelen yenilikler:
1. Avro (Euro) işareti ve virgül desteği eklenmiştir.
2. Özel karakter desteği eklenmiştir.
3. Artık "http://www.xxxx.xxx" ve "http://xxxxx.xxx" şeklinde site çağrılmasında sorunsuz çalışmaktadır.
4. Ürün resimlerinin yeniden boyutlandırılmasında saydamlık desteği eklenmiştir.
5. strip_tags fonksiyonu ile ürün isimlerinde oluşan hatalar giderilmiştir.

osCommerce Flash Carousel 3.2

Dosyaları aşağıdaki adresden indirebilirsiniz.
http://addons.oscommerce.com/info/6123 (osCommerce Flash Carousel 3.2 sql files başlıklı eklentinin download ikonuna tıklayınız.)

Kullanım Kılavuzu için aşağıdaki adresi ziyaret edebilirsiniz.
http://www.oscommerce.com.tr/oscommerce-ana-sayfa/81-oscommerce-flash-carouse-30-dokumani

Kurulum

Adım 1:
Kuruluma başlamadan önce tüm mağaza dosyalarınızı ve veritabanınızı yedekleyin.

Adım 2:
new_files dizinindeki tüm dosya ve dizinleri mağaza dizininize kopyalayın. Dosyaları sunucunuza göndermek için FTP programı kullanabilirsiniz.

Adım 3:
Mağaza kurulumunuz yeni ve herhangi bir dosya üzerinde düzenleme yapmadıysanız modified_files klasörü altındaki dosyaları aynen sunucunuza gönderebilirsiniz. Eklentiyi kurmak için mağaza dosyalarınızı kendiniz düzenleyecekseniz dördüncü adıma geçerek kuruluma devam edebilirsiniz. modified_files klasöründeki dosyaları kopyalayan kullanıcılar doğruca 14'üncü adıma geçebilirler.

Adım 4:
Aşağıdaki satırı /catalog/admin/includes/filenames.php dosyası için ekleyiniz :
Kod: Tümünü seç
define('FILENAME_FLASH_CAROUSEL', 'flash_carousel.php');

Adım 5:
Aşağıdaki satırı /catalog/admin/includes/database_tables.php dosyası için ekleyiniz :
define('TABLE_FLASH_CAROUSEL', 'flash_carousel');

Adım 6:
/catalog/admin/includes/boxes/catalog.php dosyasını aşağıdaki gibi düzenleyin :
Aşağıdaki satırı bulun :
'<a href="' . tep_href_link(FILENAME_PRODUCTS_EXPECTED, '', 'NONSSL') . '" class="menuBoxContentLink">' . BOX_CATALOG_PRODUCTS_EXPECTED . '</a>');

Öncesine aşağıdaki satırı ekleyin :
'<a href="' . tep_href_link(FILENAME_FLASH_CAROUSEL, '', 'NONSSL') . '" class="menuBoxContentLink">'.BOX_FLASH_CAROUSEL_PRODUCTS.'</a><br />' .

Adım 7:
Aşağıdaki satırları /catalog/admin/includes/functions/general.php
dosyasının sonunda bulunan ?> etiketinin hemen öncesine ekleyin :
  function tep_cfg_pull_down_flash_styles($style_name) {
   if ($handle = opendir(DIR_FS_DOCUMENT_ROOT.'kampanya')) {
       while (false !== ($file = readdir($handle))) {
           if ($file != "." && $file != ".." && is_dir(DIR_FS_DOCUMENT_ROOT.'kampanya/'.$file)) {
                 $handle_deep = opendir(DIR_FS_DOCUMENT_ROOT.'kampanya/'.$file);
                 while (false !== ($file_deep = readdir($handle_deep))) {
                    if ($file_deep != "." && $file_deep != ".." && is_dir(DIR_FS_DOCUMENT_ROOT.'kampanya/'.$file.'/'.$file_deep)) {
                       $files_deep[]= array('id' => $file.'::'.$file_deep,
                                              'text' => $file.'('.$file_deep.')');
                    }              
                 }
                 closedir($handle_deep);
            }
       }
    closedir($handle);
   }
    return tep_draw_pull_down_menu('configuration_value', $files_deep, $style_name);
  }

Adım 8.1:
/catalog/admin/includes/languages/english.php dosyasını aşağıdaki gibi düzenleyin :
Aşağıdaki satırı bulun :
define('BOX_CATALOG_PRODUCTS_EXPECTED', 'Products Expected');

define('BOX_FLASH_CAROUSEL_PRODUCTS', 'Flash Carousel');

Adım 8.2:
/catalog/admin/includes/languages/espanol.php dosyasını aşağıdaki gibi düzenleyin :
Aşağıdaki satırı bulun :
define('BOX_CATALOG_PRODUCTS_EXPECTED', 'Pr&oacute;ximamente');

Adım 8.3:
/catalog/admin/includes/languages/german.php dosyasını aşağıdaki gibi düzenleyin :
Aşağıdaki satırı bulun :
define('BOX_CATALOG_PRODUCTS_EXPECTED', 'erwartete Artikel');

Adım 8.4:
/catalog/admin/includes/languages/turkish.php dosyasını aşağıdaki gibi düzenleyin :
Aşağıdaki satırı bulun :
define('BOX_CATALOG_PRODUCTS_EXPECTED', 'Beklenen Ürünler');

Adım 9:
/catalog/includes/database_tables.php dosyasını açın ve aşağıdaki kodu ekleyin.
define('TABLE_FLASH_CAROUSEL', 'flash_carousel');

Adım 10:
/catalog/includes/filenames.php dosyasını açın ve aşağıdaki kodu ekleyin.
define('FILENAME_FLASH_CAROUSEL', 'flash_carousel.php');

Adım 11:
/catalog/includes/application_top.php dosyasını aşağıdaki gibi düzenleyin :
Aşağıdaki satırı bulun :
tep_expire_specials();

Hemen altına aşağıdaki satırları ekleyin :
// auto expire flash carousel products
require(DIR_WS_FUNCTIONS . 'flash_carousel.php');
tep_expire_flash_carousel();

Adım 12:
Aşağıdaki satırları /catalog/include/functions/general.php
dosyasının sonunda bulunan ?> etiketinin hemen öncesine ekleyin :
  function tep_array_values_to_string_flash_carousel($array, $separator = ',') {
   $get_string = '';
   if (sizeof($array) > 0) {
      while (list($key, $value) = each($array)) {
            $get_string .= $value . $separator;
      }
      $remove_chars = strlen($separator);
      $get_string = substr($get_string, 0, -$remove_chars);
   }
   return $get_string;
  }

Adım 13:
/catalog/index.php dosyasını aşağıdaki gibi düzenleyin(iki ayrı yerde geçiyor)
Aşağıdaki satırları bulun :
<tr>
<td><?php include(DIR_WS_MODULES . FILENAME_NEW_PRODUCTS); ?></td>
</tr>

Hemen öncesine aşağıdaki satırları ekleyin :
<tr>
<td><?php include(DIR_WS_MODULES . FILENAME_FLASH_CAROUSEL); ?></td>
</tr>

Adım 14:
database_sql dizinini açın ve aşağıdaki talimata göre veritabanınızda gerekli tabloyu oluşturun.
Türkçe admin paneli kullananlar flash_carousel_turkish.sql dosyasını phpMyAdmin gibi bir programla çalıştırıp tabloyu oluşturabilirler Phpmyadmin kullanıcıları dosyayı import ederken dosyanın karakter gurubunu mutlaka latin1 seçerek yüklemeniz gerekmektedir..
İngilizce admin paneli kullananlar flash_carousel_english.sql dosyasını phpMyAdmin gibi bir programla çalıştırıp tabloyu oluşturabilirler.

Diğer dilleri kullanan kullanıcılarımız flash_carousel_english.sql dosyasını diledikleri dil için çevirebilirler. Eğer bu dosyayı farklı bir dile çevirdiyseniz lütfen bize de gönderin. Böylece ileriki sürümlerde diğer dilleride pakete ekleyebiliriz.

Adım 15:
catalog/kampanya dizininin haklarını 777 yapın(Chmod 777).

Adım 16:
Bu adımda catalog/includes/configure.php dosyaısnı düzenleyeceğiz. Bu ayarı yaptıktan sonra osCommerce Flash Carousel "http://www.xxxx.xxx" adresinde ve "http://xxxxx.xxx" adresinde çalışacaktır.

catalog/includes/configure.php dosyasını açın ve sayfanın en üstünde yer alan <?php etiketinden sonra aşağıdaki kodu ekleyin.
$dom_name = $_SERVER["SERVER_NAME"];

Aşağıdaki satırları bulun.
define('HTTP_SERVER', 'http://www.sizin_adresiniz.com');
define('HTTPS_SERVER', 'https://www.sizin_adresiniz.com');
define('HTTP_COOKIE_DOMAIN', 'www.sizin_adresiniz.com');
define('HTTPS_COOKIE_DOMAIN', 'www.sizin_adresiniz.com');

Aşağıdakiler ile yer değiştirin.
define('HTTP_SERVER', 'http://' . $dom_name);
define('HTTPS_SERVER', 'https://' . $dom_name);
define('HTTP_COOKIE_DOMAIN', $dom_name);
define('HTTPS_COOKIE_DOMAIN', $dom_name);

Bu eklenti hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki adresi ziyaret edebilirsiniz. http://addons.oscommerce.com/info/5850

Kurulumu tamamladınız. osCommerce Flash Carousel kullanımını anlatan yazıyı okumanızı tavsiye ediyoruz.

Güncelleme

osCommerce Flash Carousel 3.0'dan 3.2 sürümüne geçiş için tıklayın.

osCommerce Flash Carousel 3.0.1'den 3.2 sürümüne geçiş için tıklayın.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
admin
Mesaj Panosu Yöneticisi

Re: osCommerce Flash Carousel 3.2 Kurulumu (Fatih)

İleti Webpimania » 17 Tem 2009, 14:46

bu hata çıktı manuel kurdum sizce hatam nerde
1146 - Table 'shop1.flash_carousel' doesn't exist

select count(*) as total from products p, flash_carousel s, products_description pd where p.products_id = pd.products_id and pd.language_id = '4' and p.products_id = s.products_id
Adalet Topaldır Ağır Ağır Yürür Fakat Gideceği Yere Er Geç Varır.
Çözemediğin Sorunu Paylaşki Çözelim Çödüğün Sorunu Daha Çok Paylaşki Faydalanalım...
Çalışma: (product_info.php/ Edit)
Açık Kaynak Kodu
Gönülü Destekcisi
Kullanıcı avatarı
Webpimania
Gold Boarder
Gold Boarder

İleti Webpimania » 17 Tem 2009, 14:52

sql içe aktarmada da hata verdi

Sanrki bayi modülü ile çakışıyo ama nasıl düzelticez
Hata
SQL sorgusu:

INSERT INTO configuration_group( configuration_group_id, configuration_group_title, configuration_group_description, sort_order, visible )
VALUES (

'77', 'Flash Carousel', 'Flash Carousel �r�n G�stericisini G�ster', '339 ', '1'
);

MySQL çıktısı:

#1062 - Duplicate entry '77' for key 1
Çözemediğin Sorunu Paylaşki Çözelim Çödüğün Sorunu Daha Çok Paylaşki Faydalanalım...
Açık Kaynak Kodu
Gönülü Destekcisi
Kullanıcı avatarı
Webpimania
Gold Boarder
Gold Boarder

İleti NEFRiT » 17 Tem 2009, 15:36

ID ler çakışıyor olabilir al bunu INSTALL YAP phpmyadmine:

CREATE TABLE flash_carousel (
  flash_carousel_id int(11) not null auto_increment,
  products_id int(11) default '0' not null ,
  flash_carousel_date_added datetime ,
  flash_carousel_last_modified datetime ,
  expires_date datetime ,
  date_status_change datetime ,
  status int(1) default '1' ,
  PRIMARY KEY (flash_carousel_id),
  KEY idx_products_id (products_id)
);

INSERT INTO configuration_group (configuration_group_id, configuration_group_title, configuration_group_description, sort_order, visible) values ('7755','Flash Carousel', 'Flash Carousel Ürün Göstericisini Göster', '339', '1');
INSERT INTO configuration (configuration_title, configuration_key, configuration_value, configuration_description, configuration_group_id, sort_order, set_function, last_modified, date_added) values ('Flash Carousel Ürün Göstericisini Göster', 'FLASH_CAROUSEL_PRODUCTS_DISPLAY', 'true', 'Flash Carousel Ürün Göstericisini kullanmak isterseniz true olarak ayarlayın.', '7755', '1', 'tep_cfg_select_option(array(\'true\', \'false\'),', now(), now());
INSERT INTO configuration (configuration_title, configuration_key, configuration_value, configuration_description, configuration_group_id, sort_order, last_modified, date_added) values ('Maksimum Gösterilecek Ürün Sayısı', 'MAX_DISPLAY_FLASH_CAROUSEL_PRODUCTS', '12', 'Flash Carousel Ürün Göstericisinde gösterilecek maksimum ürün sayısı.', '7755', '2', now(), now());
INSERT INTO configuration (configuration_title, configuration_key, configuration_value, configuration_description, configuration_group_id, sort_order, last_modified, date_added) values ('Flash Carousel xml/resim Kayıt Dizini', 'FLASH_CAROUSEL_DIRECTORY', 'kampanya', 'Flash carousel eklentisinin oluşturacağı dosyaların (xml, küçük resim vb.) kaydedileceği dizin.', '7755', '3', now(), now());
INSERT INTO configuration (configuration_title, configuration_key, configuration_value, configuration_description, configuration_group_id, sort_order, set_function, last_modified, date_added) values ('Resimler Yeniden Boyutlandırılsın mı?', 'FLASH_CAROUSEL_RESIZE_IMAGE', 'false', 'Flash carousel eklentisinde gösterilecek resimler yeniden boyutlandırılsın mı? İdeal resim boyutu 100px X 75px', '7755', '4', 'tep_cfg_select_option(array(\'true\', \'false\'),', now(), now());
INSERT INTO configuration (configuration_title, configuration_key, configuration_value, configuration_description, configuration_group_id, sort_order, set_function, last_modified, date_added) values ('Flash Carousel Stili', 'FLASH_CAROUSEL_STYLE', 'style_1::medium', 'Kullanmak istediğiniz Flash Carousel eklenti stili.', '7755', '5', 'tep_cfg_pull_down_flash_styles(', now(), now());
INSERT INTO configuration (configuration_title, configuration_key, configuration_value, configuration_description, configuration_group_id, sort_order, last_modified, date_added) values ('Flash Carousel Arkaplan Rengi', 'FLASH_CAROUSEL_BACKGROUND_COLOR', '#ffffff', 'Flash carousel eklentisinin arkaplan rengini mağaza arkaplan renginize göre ayarlayabilirsiniz.', '7755', '6', now(), now());
INSERT INTO configuration (configuration_title, configuration_key, configuration_value, configuration_description, configuration_group_id, sort_order, set_function, last_modified, date_added) values ('Alt kategorilerde gösterilsin mi?', 'FLASH_CAROUSEL_SUBDIRECTORY_SHOW', 'false', 'Flash carousel eklentisini mağazanızın alt kategorilerinde göstermek ister misiniz?', '7755', '7', 'tep_cfg_select_option(array(\'true\', \'false\'),', now(), now());
INSERT INTO configuration (configuration_title, configuration_key, configuration_value, configuration_description, configuration_group_id, sort_order, last_modified, date_added) values ('Üründen Sayısı Az ise Gösterme', 'FLASH_CAROUSEL_MIN_PRODUCT', '0', 'Flash carousel az ürün olduğunda güzel gözükmeyebilir. Eğer burda ürün sayısı belirtirseniz, bu sayıdan az ürünler gösterilmeyecektir (0 etkisiz).', '7755', '8', now(), now());
Kullanıcı avatarı
NEFRiT
Platinum Boarder
Platinum Boarder

İleti NEFRiT » 17 Tem 2009, 15:52

Tamam sorun çzöüldü oscommerce nin MEMBER FONKSİYON yani oda zamanlamadan kaynaklanan bir hatasındandı, am aiş işten geçti :P
Kullanıcı avatarı
NEFRiT
Platinum Boarder
Platinum Boarder

İleti Webpimania » 17 Tem 2009, 16:25

çözülen sorun olsun bzie bişey olmasın ilgi için sağolun :)
Açık Kaynak Kodu
Gönülü Destekcisi
Kullanıcı avatarı
Webpimania
Gold Boarder
Gold Boarder

İleti airforcetr » 21 Tem 2009, 19:47

Bu Hatayı Alıyorum Yardımcı Olurmusunuz?

1146 - Table 'mandalin_osc.TABLE_FLASH_CAROUSEL' doesn't exist

select flash_carousel_id from TABLE_FLASH_CAROUSEL where status = '1' and now() >= expires_date and expires_date > 0

[TEP STOP]
airforcetr
Fresh Boarder
Fresh Boarder

İleti admin » 21 Tem 2009, 20:58

Merhaba,

Kurulum metninin 5'inci ve 9'uncu adımlarını kontrol edin. Bu adımlardaki tanımlama eksik gibi gözüküyor.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
admin
Mesaj Panosu Yöneticisi

İleti airforcetr » 22 Tem 2009, 00:47

Teşekkür ederim hocam 9. adımı atlamışım sorun çözüldü... Sağolun
airforcetr
Fresh Boarder
Fresh Boarder

İleti asanus » 24 Tem 2009, 19:01

Merhaba arkadas benım bır rıcam olacak ben site işinden pek anlamam onuniçin ozur dilerim simdiden

zar zor oscommerce ı kurdum sımdı flash carouselı kurucam wamp5 kurdum onun ıcınde www dıye bır dizin var oscommerceyı kurarken oraya atmıstım verılen dosyaları şimdi benım adım 1 ve adım 2 deki dosyaları kopyalayıp nereye koymam gerekıyor. ilk denememde ıkısınıde www dızınının altında katalog dıye bır dosyanın ıcıne koydum. yonetım konsolunda flash cıktı ama katalog bolumunde yok? yardımcı olursanız çok sevınırım
asanus
Fresh Boarder
Fresh Boarder

Sonraki

Resim Eklentileri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir