Skip to content

osCommerce Türkiye Destek Sitesi - E-ticaret

Ana Sayfa Forum Dosyalar Haberler Bağlantılar Arama İletişim
Buradasınız: Ana Sayfa
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Şifrenizi mi unuttunuz?
SSL Kurulumu ile ortaya çıkan sorunlar (1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALT Beğenilen: 2
BAŞLIK: SSL Kurulumu ile ortaya çıkan sorunlar
Cvp:SSL Kurulumu ile ortaya çıkan sorunlar 2 Ay, 3 Hafta önce Başarı: 0  
Standart temayı yeni bir klasöre, yeni sıfır kilometre bir database ile kurdum, fakat aynı hatayı aldım.

Bu da demek oluyor ki, çölde karşımda kutup ayısı dikilmiş bana pis pis sırıtıyor.
moxelu (Kullanıcı)
Junior Boarder
Gönderiler: 21
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  

Son Düzenleme: 19/10/2008 14:24 tarafından moxelu.

Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.  
Cvp:SSL Kurulumu ile ortaya çıkan sorunlar 2 Ay, 3 Hafta önce Başarı: 0  
Yaradan kutup ayısı espirime kızdı galiba, al işte sana cevap deyip utandırdı beni.

Google'da "ssl problem" diye aratıp umutsuz ve rastgele yapılan bir iki tık'dan sonra

forums.oscommerce.com/index.php?showtopic=316371&st=0

link'ine ulaştım. Ve orada germ kullanıcı adlı abimizin önerisi olan

In /catalog/includes/application_top.php change this code:

CODE
// set the type of request (secure or not)
$request_type = (getenv('HTTPS') == 'on') ? 'SSL' : 'NONSSL';

to:

CODE
// set the type of request (secure or not)
// $request_type = (getenv('HTTPS') == 'on') ? 'SSL' : 'NONSSL';
$request_type = ($_SERVER['HTTPS'] == 'on') ? 'SSL' : 'NONSSL';

önerisini uygulayıp sorunum çözüldüğünü gördüm.

Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler.
moxelu (Kullanıcı)
Junior Boarder
Gönderiler: 21
graphgraph

Cvp:SSL Kurulumu ile ortaya çıkan sorunlar 1 Ay, 4 Hafta önce Başarı: 0  
sayin admin, bu yazdığınız kodu hangi sayfaların neresine ekleyeceğiz tam olarak detaylıca yazabilirmisiniz. Şimdi ben size ilk kurduğunuzdan beri böyle diyecem siz kabul etmeyeceksiniz yok illa sen bozmuşundur diyeceksiniz en iyisimi siz detaylı bir şekilde hangi sayfaların nerelerine eklenecek yazarsanız bende ona göre yapmaya çalışayım.
Teşekkürler.

Kod:

--------------------------------------------------------------------------------
//// // The HTML href link wrapper function function tep_href_link($page = '', $parameters = '', $connection = 'NONSSL', $add_session_id = true, $search_engine_safe = true) { global $request_type, $session_started, $SID; if (!tep_not_null($page)) { die('</td></tr></table></td></tr></table><br><br><font color="#ff0000"><b>Error!</b></font><br><br><b>Unable to determine the page link!<br><br>'); } if ($connection == 'NONSSL') { $link = HTTP_SERVER . DIR_WS_HTTP_CATALOG; } elseif ($connection == 'SSL') { if (ENABLE_SSL == true) { $link = HTTPS_SERVER . DIR_WS_HTTPS_CATALOG; } else { $link = HTTP_SERVER . DIR_WS_HTTP_CATALOG; } } else { die('</td></tr></table></td></tr></table><br><br><font color="#ff0000"><b>Error!</b></font><br><br><b>Unable to determine connection method on a link!<br><br>Known methods: NONSSL SSL</b><br><br>'); } if (tep_not_null($parameters)) { $link .= $page . '?' . tep_output_string($parameters); $separator = '&'; } else { $link .= $page; $separator = '?'; } while ( (substr($link, -1) == '&') || (substr($link, -1) == '?') ) $link = substr($link, 0, -1); // Add the session ID when moving from different HTTP and HTTPS servers, or when SID is defined if ( ($add_session_id == true) && ($session_started == true) && (SESSION_FORCE_COOKIE_USE == 'False') ) { if (tep_not_null($SID)) { $_sid = $SID; } elseif ( ( ($request_type == 'NONSSL') && ($connection == 'SSL') && (ENABLE_SSL == true) ) || ( ($request_type == 'SSL') && ($connection == 'NONSSL') ) ) { if (HTTP_COOKIE_DOMAIN != HTTPS_COOKIE_DOMAIN) { $_sid = tep_session_name() . '=' . tep_session_id(); } } } if ( (SEARCH_ENGINE_FRIENDLY_URLS == 'true') && ($search_engine_safe == true) ) { while (strstr($link, '&&')) $link = str_replace('&&', '&', $link); $link = str_replace('?', '/', $link); $link = str_replace('&', '/', $link); $link = str_replace('=', '/', $link); $separator = '?'; } if (isset($_sid)) { $link .= $separator . tep_output_string($_sid); // Patch 2.2MS2-051113 added tep_ } return $link; }
--------------------------------------------------------------------------------
KurSad (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 13
graphgraph

Cvp:SSL Kurulumu ile ortaya çıkan sorunlar 1 Ay, 4 Hafta önce Başarı: 7  
Merhaba,

Herhangi bir yere kod eklemenize gerek yok. SSL kullanırken oluşan güvenli öğelerle birlikte güvenli olmayan öğelerin yüklenmesi sorunun nedenini anlattım. Sitenize ekstra içerik eklerken (örneğin bir flash dosyası) bağlantı linkine nasıl vereceğinizi öncekim yazımda anlattım.

Onun dışında herhangi bir husus yok.
admin (Yönetici)
Moderator
Gönderiler: 827
graph
Şu An Sitede Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın

Cvp:SSL Kurulumu ile ortaya çıkan sorunlar 1 Ay, 4 Hafta önce Başarı: 0  
şimdi benim sorunum ana sayfa dışındaki hiç bir sayfada ssl nin görünmemesi, sürekli bu sayfa güvenilir değil devam etmek istiyormusunuz sorusu geliyo o da müşterileri rahatsız ediyor. Bu ilk günden beri böyle ben normal sanıyordum ama değilmiş.
KurSad (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 13
graphgraph

Cvp:SSL Kurulumu ile ortaya çıkan sorunlar 1 Ay, 4 Hafta önce Başarı: 7  
Website adresinizi veriseniz bakabilirrim.
admin (Yönetici)
Moderator
Gönderiler: 827
graph
Şu An Sitede Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın

EN ÜST

[+]
  • Dar ekran çözünürlüğü
  • Geniş ekran çözünürlüğü
  • Otomatik genişletme çözünürlüğü
  • Font boyutunu arttır
  • Font boyutunu düşür
  • Varsayılan font boyutu
  • fresh renk
  • hot renk
  • natural renk
  • dark renk