Selamlar,
Genel olarak Sorun bi şekilde çözülmüş ama bende bi yöntem söylemek istiyorum ve bu yöntemle sanırım güvenliğide kapatmamış oluruz diye düşünüyorum.
(Anlatacağım yöntem Direk root a değilde bir klasör altında oscommerceyi kuranlar için)
bende aynı hatayı aldım chmod 664 de yapsam 444 de yapsam gitmedi fakat şunu farkettim aşağıda ki kodlarda da görüldüğü gibi HTTP_SERVER kaynağından configure.php yi kontrol ediyo fakat OsCommerce yi bi kılasör altına attıysanız bu kontrol yapısı onu bulamıyor çünkü HTTP_SERVER ilk kuruluşda
www.siteniz.com olarak işleniyo, haliyle Klasör içini görmüyo ben elle bu bölüme
klasörüm/includes/configure.php diye Oscommerceyi yüklediğim klasörü ekleyerek tanımladım sorun ortadan kalktı chmodumda olması gerektiği gibi kaldı (664)
Umarım bu yöntem daha sağlıklıdır
var olan kod
| Kod: |
($HTTP_SERVER_VARS['SCRIPT_FILENAME']) . '/includes/configure.php')) && (is_writeable(dirname($HTTP_SERVER_VARS['SCRIPT_FILENAME']) . '/includes/configure.php')) )
|
değiştirdiğim kod Klasör adını eklediğim (siz hangi klasörün içine yüklediyseniz onun adı)
| Kod: |
($HTTP_SERVER_VARS['SCRIPT_FILENAME']) . 'Oscommerce/includes/configure.php')) && (is_writeable(dirname($HTTP_SERVER_VARS['SCRIPT_FILENAME']) . 'Oscommerce/includes/configure.php')) )
|